STAROSTWO POWIATOWE W RZESZOWIE
herb - powrót do strony głównej
bip.gov.pl
Wyszukiwarka
pokaż wyszukiwarkę
schowaj wyszukiwarkę
 
PINB
W RZESZOWIE
                          
                                     KLAUZULA INFORMACYJNA 
                                 o przetwarzaniu danych osobowych 
 
 Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych  z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
  1. Administratorem danych osobowych klientów Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego
    w Rzeszowie jest Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego   z siedzibą   w  Rzeszowie
    ul. Batorego 9.
  2. Dane osobowe przetwarzane są wyłącznie w celu wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze, na podstawie   art. 6 ust. 1 lit. c , bądź wykonania zadania realizowanego
    w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej Administratorowi, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. e w.w rozporządzenia
  3. Osoby, których dane są przetwarzane, posiadają prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania.
  4.  Podanie danych osobowych jest niezbędne do załatwienia sprawy, a ich zakres został określony
    w obowiązujących przepisach prawa  dotyczących spraw   z zakresu realizacji ustawowych zadań urzędu.
  5. Odbiorcami danych osobowych są wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa oraz podmioty , które przetwarzają dane osobowe
    w imieniu Administratora na podstawie zawartej umowy powierzenia danych osobowych  
     tzw. podmioty przetwarzające).
  6. Dane osobowe nie będą przekazywane do państw trzecich.
  7.  Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji wskazanego powyżej celu przetwarzania, tym w obowiązku archiwizacyjnego wynikającego
    z przepisów prawa.
  8. Osobie, której dane są przetwarzane, przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego,
    tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  9. W sprawach związanych z danymi osobowymi można kontaktować się  z Inspektorem Ochrony Danych   - iod.pinb@powiat.rzeszow.pl
 

 
Podmiot publikującyPowiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego w Rzeszowie
WytworzyłKatarzyna Lech - p.o. Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego w Rzeszowie2018-06-06
Publikujący Aneta Sikora-Lisowska - Użytkownik BIP 2018-06-06 12:12

 POWIATOWY INSPEKTORAT NADZORU BUDOWLANEGO

W RZESZOWIE

 

ul. Batorego 9
35-005 Rzeszów

 

p.o. Powiatowego  Inspektoratu  Nadzoru Budowlanego  -  Katarzyna Lech

Tel/Fax  :

178626268

178626217

E-mail:

pinb@powiat.rzeszow.pl

Strona BIP:

http://bip.powiat.rzeszow.pl

Elektroniczna Skrzynka Podawcza:

http://www.epuap.gov.pl

Godziny pracy Urzędu :

poniedziałek - piątek  7:30 - 15:30

                           

Podmiot publikującyPowiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego w Rzeszowie
WytworzyłKatarzyna Lech - p.o. Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego w Rzeszowie2017-08-01
Publikujący Aneta Sikora-Lisowska - Użytkownik BIP 2013-11-28 17:34
Modyfikacja Aneta Sikora-Lisowska - Użytkownik BIP 2018-03-06 10:37
Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego przypomina o konieczności utrzymania obiektów budowlanych w odpowiednim stanie technicznym zapewniającym bezpieczeństwo konstrukcji oraz bezpieczeństwo użytkowania. Zgodnie z art. 61 ustawy z dnia 7 lipca 1994r. – Prawo budowlane, właściciel lub zarządca obiektu budowlanego jest obowiązany utrzymywać
 i użytkować obiekt zgodnie z art. 5 ust.2 cytowanej wyżej ustawy. Obecnie z uwagi
na okres zimowy i występowanie niekorzystnych warunków atmosferycznych (opady śniegu, duże amplitudy temperatur) istnieje konieczność dodatkowej systematycznej kontroli usuwania śniegu zalegającego na dachach obiektów budowlanych.
 
W związku z powyższym zwracam się do właścicieli i zarządców z prośbą o podjęcie działań mających na celu wyeliminowanie ewentualnych niebezpieczeństw spowodowanych przeciążeniem konstrukcji budowlanych zalegającym śniegiem na obiektach. Szczególną uwagę należy zwrócić na usuwanie śniegu z dachów szkół, sal gimnastycznych, hal sportowych, basenów oraz innych obiektów użyteczności publicznej, a także obiektów wielkopowierzchniowych tj. o powierzchni zabudowy powyżej 2000 m2.
 
Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego w Rzeszowie będzie dodatkowo prowadził kontrole obiektów budowlanych na terenie powiatu rzeszowskiego i w razie stwierdzenia nieprawidłowości będzie przeprowadzał postępowanie administracyjne w celu skutecznego wyegzekwowania przestrzegania przez właścicieli i zarządców przepisów Prawo budowlane.
 
Podmiot publikującyPowiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego w Rzeszowie
WytworzyłGrażyna Głowiak - Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego2017-01-04
Publikujący Aneta Sikora-Lisowska - Użytkownik BIP 2017-01-05 10:19

 Informacje publiczne zamieszczona na niniejszej stronie Biuletynu Informacji Publicznej obejmują informacje i dokumenty umieszczone od dnia 01.01.2014 r. Informacje zamieszczone przed 01.01.2014 r. dostępne są pod adresem.

http://www.wrota.podkarpackie.pl/pl/bip/powiat/rzeszowski/pinb/organizacja

http://www.archiwum.podkarpackie.pl/wrota_kopia/kopia/pl/bip/powiat/rzeszowski/pinb.htm

Podmiot publikującyPowiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego w Rzeszowie
WytworzyłGrażyna Głowiak - Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego2013-11-28
Publikujący Aneta Sikora-Lisowska - Użytkownik BIP 2013-11-28 17:18
Modyfikacja Aneta Sikora-Lisowska - Użytkownik BIP 2014-04-18 08:57
rozwiń archiwum
zwiń archiwum
Starostwo Powiatowe w Rzeszowie
Starostwo Powiatowe w Rzeszowie, ul. Grunwaldzka 15, 35-959 Rzeszów , tel. (17) 867 14 63 , e-mail: starostwo@powiat.rzeszow.pl
Wygenerowano: 16 lipca 2018r. 14:29:55
[ X ]
Nowe zasady dotyczące cookies W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.